4 Press

Geloof en religie als inspiratie voor video games

Game ontwikkelaars komen in het paasweekend samen in de Dominicanen Kerk in Zwolle om games te ontwikkelen vanuit religieuze overtuigingen. In minder dan 36 uur verkennen de gamemakers of een andere geloofsovertuiging leidt tot vernieuwende games.

De Dominicaanse Kerk van Zwolle stelt het klooster beschikbaar omdat ook zij benieuwd zijn welke invloed geloof op games kan hebben. Tevens biedt het evenement hen ruimte om in gesprek te treden met deelnemers die minder vaak in de kerk te vinden zijn. Een mooi moment om te verbinden en te inspireren.

8050213048_c949887f99_o
De locatie van de Games [4Diversity] Jam 2016: I Believe, is in de Dominicanenkerk en klooster in Zwolle
Religie is het derde thema in een serie van gamejams die de afgelopen jaren werden georganiseerd in binnen en buitenland. Zo werden homoseksuele en vrouwelijke perspectieven verkend in 2014 in San Francisco en Amsterdam, en waagden vorig jaar Melbourne, Los Angeles en Amsterdam zich aan etnische achtergronden.

‘In de game industrie is maar weinig ruimte voor geloof en religie’, aldus Menno Deen, voorzitter van stichting Games [4Diversity]. ‘Wij willen laten zien dat iemands religieuze overtuiging op positieve en constructieve wijze een bijdrage kan leveren aan innoverende games. We vinden het wel een spannend thema. Religie is zo’n beladen onderwerp dat we er zorgvuldig mee om moeten gaan. Daarom is bewust gekozen voor een klein jam-gezelschap van maximaal veertig deelnemers.” Naast Zwolle, buigen ook jammers in Dublin zich over het onderwerp en er worden initiatieven in andere landen opgezet.

IMG_5501
Jammers aan het werk tijdens Games [4Diversity] Jam 2015 EU Colorful bij Amnesty International
Zondag 27 maart om 17:00 kan het resultaat bekeken worden in de Dominicanen Klooster van Zwolle. Toegang is gratis. Aanmelden kan via de Eventbrite pagina 4div16eu.eventbrite.com .

Deelnemers voor de gamejam kunnen zich opgeven via 4div16eu.eventbrite.com .

—————— EINDE PERSBERICHT ——————

Noot voor de redactie:

Over Stichting Games [4Diversity]
Stichting Games [4Diversity] wil op positieve en constructieve wijze een bijdrage leveren aan verbeterde representatie en inclusie van socio-culturele minderheden in populaire cultuur. Door in te haken op discussies binnen en buiten de game-industrie stelt de stichting ieder jaar een thema centraal. Binnen dit thema worden in binnen- en buitenland gamejams georganiseerd, waar de impact van het thema op game-ontwikkeling wordt verkend.

IMG_5477.JPG
Bestuur van Stichting Games [4Diversity]: Eva Nieuwdorp, Menno Deen en Dop Terlingen
Dit jaar staat het thema ‘religie’ centraal. De stichting ziet dat niet-westerse overtuigingen nog maar weinig worden gerepresenteerd in het huidige game aanbod. Door games binnen dit thema te ontwikkelen, wil Games [4Diversity] aandacht vragen voor de inspirerende en verbindende kwaliteit van geloof. Tevens tonen ze hoe een ander perspectief vernieuwende games kunnen opleveren.

http://www.gamesjam.nl

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Deen: 064 131 89 59 of menno.deen@fontys.nl